Onze rondreis door Andalusië!

Bangkok (dag 3)

Vanochtend weer ff wat vroeger dan gisteren wakker geworden, om 05.00 ging het wekkertje al. We hebben weer een lange, zware maar ongetwijfeld ook mooie dag voor de boeg. Om 07.00 uur vertrok de bus om naar een markt te gaan. Niet zomaar een markt maar een markt die is gemaakt rondom de treinrails. Onze gids, een boomlange kerel van ca. 70 jaar die lijkt op wijlen Fred Blankenmeijer, had volgens mij te veel vuurwater gedronken, hij heeft een uur lang lopen lullen over verschillende vruchten, boeiend!!! Maar goed, de trein zou om 08.30 uur passeren en hij passeert één keer per dag, vandaar dus het vroege wakker worden. Iets over 08.00 uur waren we ter plaatse. Eerst even geslenterd en bijna over mijn nek gegaan, alle vis, pens, ingewanden, varkenskoppen, varkensstaarten en kruiden werd mijn maag ff te veel. Wat een vreselijke lucht ....ik kon de boel nog maar net binnenhouden (nog een geluk dat het 's-ochtends was want dan zit er nog niet zoveel in, anders was het gegarandeerd misgegaan). Overigens is hier ook de samenwerking met Nederland goed te merken, om 09.00 uur was er nog steeds geen trein en de plaatselijke Brigadier Dog (verdikke Muskie!) kwam ons vertellen dat de trein pas over enkele uren zou langskomen. Ze hanteerden sinds kort de NS-reisschema ‘s.......

Helaas dus onverrichte zaken naar onze volgende bestemming. Overigens is het hele ritueel van het opruimen van de markt voor de trein wel te zien op you-tube. Na een tussenstop bij een kokosnoten fabriek kwamen we aan bij de drijvende markt. Daar werden we in ca. een half uur wederom met zo'n long neck bootje gebracht ... dwars door de kanalen van Bangkok met zo'n 40 km per uur .... Lachen joh .... Je moet wel je mond dicht houden anders heb je het halve kanaal in je mond en volgens mijn maag- en darm specialist is dat niet goed voor de stoelgang (of juist wel als je last hebt van verstoppingen).

We zijn ook te weten gekomen dat Thailand momenteel 77 provincies heeft, ben ik ff blij dat wij in Nederland maar 11 provincies hebben moeten leren. Ook hier blijkt weer de invloed van ons land. Wij hebben een 12e provincie bedacht (voor reserve 020-ers) en zij hebben er ook weer een extra gemaakt. Zij hebben er nu dus 78 ... zucht!

Na een heerlijke lunch met - hé rijst- op een boot zijn we weer teruggegaan naar het hotel. De groep gaat nog naar een culturele show met Thaise dansers. Die slaan wij ff lekker over en gaan ff lekker luieren bij het zwembad (met 50 meter achter je de snelweg). Ja ... bij het zwembad want vandaag was de zon in vol ornaat te zien, dus oppassen voor onze tere huidjes. 's-Avonds ff lekker gegeten bij ons hotel en daarna vroeg naar bed. Het kan nl. altijd erger want morgen moeten we er om 04.45 uur al uit. Oogjes dicht en snaveltje toe .... Welterusten!

Reacties

Reacties

Thomas

Who the hell is Fred Blankenmeijer?

Miranda

Oei wat zal dat hebben gestonken op de vroege ochtend, en ik zie jullie al zitten in dat bootje met je mond stijf dicht. Thomas volgens mij was Fred Blankenmeijer iemand van Feyenoord (weet het niet 100%)

Au3

Op de ene hoek van de straat de meest lekkere luchten en een stukje verder loop je te kokhalzen van de stank... Op en top Thailand!! Got to love it ;-)

Lekker hoor, zo vroeg op staan, dan heb je nog wat aan je dag..... Noemen ze dat vakantie?

Plezier!

Judith

Lijkt me leuk zo'n drijvende markt.

Margot

Ja ja this is Bangkok! Dat zwembad klinkt me beter in de oren dan 04.45 uur JAKKIE! Maar alles voor t goejedoel he, have fun x Margot

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!