Onze rondreis door Andalusië!

Chiang Rai

Na een zeer korte nachtrust (van 01.30 uur tot 06.00 uur) zijn we weer klaar voor de belevenissen van de volgende dag. Vanochtend gaan we wat stammen bezoeken, geen boomstammen maar stammen van mensen. Na een stukje met de bus stappen we over op jeeps omdat we de bergen in gaan. We gaan de Akha stam, Yao ennnnnnn de Langnek Karen stam bezoeken. De Yao stam komt oorspronkelijk uit Tibet, ik heb geen idee waarom ze naar Thailand zijn gekomen want als ik goed heb opgelet hadden ze niets in Tibet en hebben ze nu nog steeds niets in Thailand. Als je een foto van ze wil maken kost dat 10 Bath maar er is naar onze mening geen enkele reden om ze te fotograferen. Ze zien er niet uit, hebben niets bijzonders en maken niets bijzonders. Achteraf gezien vragen wij ons dus af waarom we hier uberhaupt heen zijn gegaan..... Hoe anders is het met de langnek stam .... Ze wonen op een bijzondere plek midden in de bossen in de bergen, ze verkopen van alles en nog wat en leven van het toerisme.... Om toeristen te trekken hebben ze wat bijzonders bedacht, ik trek een lange nek en ben wereldberoemd .... Kijk daar verdien je geld mee. Heel raar gezicht hoor, ik heb de nek van Sylvia naast die van zo'n langnek gehouden en die van Sylvia was de helft zo groot. Na grondig onderzoek zijn wij er ook achter gekomen dat hun nek helemaal niet langer is, vanwege de ringen die ze om hun nek doen zakken hun sleutelbenen en schouders met als gevolg dat hun nek langer lijkt. Ze beginnen al op hun 5e en na zo'n 40 jaar hebben ze zo'n 26 ringen, goed voor 5 kilo, om hun nek hangen. Schouderophalen is er dan dus niet meer bij .....

Overigens denk ik wel dat die mannen het goed voor elkaar hebben. Zij werken niet, blijven op de achtergrond en zorgen er voor dat hun vrouwen niet weg kunnen lopen. Als ze dat al zouden willen zetten ze de magneet aan en worden die vrouwen gewoon teruggehaald ......

De Akha stam zijn de buren van de longnek stam. Ook hier leven twee totaal aparte bevolkingsgroepen vreedzaam naast elkaar op misschien wel een van de mooiste plekken op aarde. Alleen jammer dat ze allemaal zo lui zijn, als ze de handen maar een beetje uit de mouwen zouden steken zouden ze heel wat meer comfort kunnen hebben. Volgens mij kwam de longnek stam oorspronkelijk uit Birma en zijn ze een paar km verhuist zodat ze nu in Thailand wonen. De Akha stam vindt zijn oorsprong gewoon in Thailand.

Na weer een handje rijst genuttigd te hebben gaan we naar het drielandenpunt, niet naar Vaals maar naar de Gouden Driehoek. Wat een verschrikkelijk mooie plek is dat zeg, drie landen die door de wereldberoemde Mekong rivier wordt gescheiden .... De vraag van de dag is nu, welke drie landen zijn dat? Het lijkt me logisch dat Thailand één van die landen is, wij doen immers een rondreis in Thaliand. Daarnaast ben ik benieuwd of jullie weten hoe lang die Mekong rivier ongeveer is, hij behoort tot de top 10 van langste rivieren in de wereld.

We hebben een tijdje met een boot gevaren over die driehoek en zijn ook even ‘illegaal' aan land gegaan (we hebben dus geen extra stempeltje in ons paspoort). Deze plek bij de Mekong rivier is overigens bekend vanwege haar drugsverleden. Drie landen met verschillende belangen daar zijn mazen in de wet die benut worden. Wij hebben niets gezien en ook niets meegenomen. Wij hebben de verhalen van drugsdealers in de beruchte gevangenis in Bangkok ook gelezen en nemen maar geen risico.

Vanavond een heerlijk rustige avond gehouden, lekker luieren, douchen en bij het hotel eten om de gemiste slaap van de vorige nacht in te lopen. Morgen om 6.00 uur het bedje uit.

Reacties

Reacties

mil

wout en sylvia,
de mekong rivier is 4909 kilometer lang het is de belangrijkste rivier van Azie...

veel plezier..
collega v sylvia








de langste rivier is 4909kilometer lang

Sylvia

@Mil..nou meid je hebt het helemaal goed.. :-) ennuhh werkse nog he en tot over een 3 weken.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!