Onze rondreis door Andalusië!

Buffalo

Na het natuurgeweld van gisteren even een dagje heel wat anders, al staat het nog steeds in het teken van water. Deze ochtend eerst even de marine van de USA inspecteren. Dat gedoe met Korea staat me helemaal niet aan dus maar even een grondige inspectie houden. Op naar het plaatselijke Marine museum. We moeten tenslotte overal rekening mee houden.

Toen we daar aankwamen was het eerste wat ons opviel, dat er vooral vergane glorie lag. Twee bovenzee boten en één onderzeeboot. Het was ook zeker geen Karel Doorman. De boten waren zo oud als de bemanning en die waren al de nodige jaren met pensioen. Maar het is wel mooi wat de Amerikanen allemaal doen voor hun veteranen. Voor iedere oorlog hadden ze wel een gedenkteken, netjes onderhouden en wel. Toen wij bij één van die gedenkplaten stonden te filosoferen en een foto te maken, stoorde een Amerikaan ons. Hij wilde bidden voor zijn voormalige collega’s. We hebben hem maar zijn gang laten gaan….

Na 1 boot geïnspecteerd te hebben, hebben we andere twee maar gelaten. We hadden honger/trek dus maar even wat eten. Het blijft iedere keer weer verbazingwekkend hoe groot de porties zijn. Of het nou gaat om een hamburger van 250 lbs, een biertje van 0,5 tot 1 liter of een koffie van 0,5 tot 1 liter alles is big, bigger, bigst….. En toch zijn wij allebei weer iets afgevallen. We kunnen allebei de riem een gaatje verder doen.

In de middag hebben we een zogenaamde havencruise gedaan. Lekker twee uur op een boot in het zonnetje over een meer varen (helaas met nog 40 andere passagiers en een oude veteraan die het nodig vond om twee uur lang van alles en nog wat te vertellen. In zijn eerste zin hoorde ik hem het jaartal 1792 zeggen. Het laatste wat ik hem hoorde zeggen was 1918. Alles wat er tussen is gezegd weet ik niet, en ik vermoed dat hij nog niet klaar was omdat het pas 1918 was. Pffff je moet er niet aan denken dat zo’n boottocht per ongeluk 2 uur langer duurt ….

’S-Avonds lekker spareribs gegeten. Het kleinste portie en toch je bord niet leegeten…. This is  America man, everything is big …..

By the way 1,  wij hebben geen enkele last van een Hurricane, die zijn meer in het zuidoosten, ongeveer waar we twee jaar geleden waren. Nu zitten wij aan de noordoost kant tegen Canada aan. Hier op alle zenders gaat het alleen maar over Harvey en Irma….

By the way 2, wij zijn in New York nog naar de shop geweest van M&M.Niet te geloven, 3 etages met uitsluitend m&m gerelateerde spullen, pyjama’s, jurken, pennen, kussens, dekbedden, maskers, bekers, onderbroeken, mutsen, sokken, ….. noem maar op……. Als je binnenkomt ruikt het gewoon naar M&M…

Reacties

Reacties

sera

Respekt voor de veteranen he, ook al vervelen ze je, ha......ha....

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!